Tussenstop
324
page-template-default,page,page-id-324,bridge-core-3.1.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive
 

Tussenstop

productiejaar: 2011  /  format: korte film  /  genre: thriller  /  lengte: 15:34

SYNOPSIS

Tijdens een nachtelijke autorit maakt John een tussenstop bij een toiletgebouw langs een snelweg. Wanneer hij het gebouw binnenloopt, hoort hij hoe een man een vrouw mishandelt op de damestoiletten. John worstelt met de gedachte om in te grijpen, terwijl de ruzie steeds verder uit de hand loopt.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Tussenstop is gebaseerd op het korte verhaal Rest Stop van Stephen King. De film is een zogeheten Dollar Baby: een verfilming waarvan de rechten zijn gekocht voor het symbolische bedrag van 1 Dollar. Dit is een bekend initiatief waarmee Stephen King beginnende filmmakers de kans biedt om zijn korte verhalen te verfilmen. Een voorwaarde is dan wel dat het een non-profit film moet worden die enkel vertoond mag worden op film festivals. De hoofdrollen worden in de film gespeeld door Yorick Zwart, Ellik Bargai en Guus Boswijk.

De film was in 2011 o.a. te zien op het Nederlands Film Festival (longlist Debuutcompetitie), het Leids Film Festival, het Eindhovens Film Festival en het Dollar Baby Film Festival. Winnaar van de Courts du Polar Award 2012 op het Courts du Polar 2012 in Lyon, Frankrijk. In 2013 werd de film geselecteerd voor het Phenom Film Fest in de Verenigde Staten.

Crew

regie en scenario: Jan van Gorkum
producent: Jan van Gorkum
director of photography: Koen van den Bogaart
first ad: Marnix van Wijk
gaffer: Jan Veldhuizen
best boy: Leijo Van Aubel
art director: Timo Hensen
grime: Guido Kooiman
productieleiding: Lilian Sijbesma, Elwin Beekman
productie assistentie: Rob van Wegen, Léonie de Boer, Rob IJpelaar, Hyo Kaag
regie assistentie: Jasper Kelderman, Lilian Sijbesma, Philip Besamusca
setgeluid: Lukas Morawski
muziek: Arjan de Wit
sounddesign: Bashel de Vries
montage: Jan van Gorkum