Spelletjesavond
1332
page-template-default,page,page-id-1332,bridge-core-3.1.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive
 

Spelletjesavond

productiejaar: 2016  /  format: korte film  /  genre: zwarte komedie – thriller  /  lengte: 15:00

SYNOPSIS

Liz ontmoet de ouders van haar nieuwe vriendje Pepijn tijdens de vaste spelletjesavond van zijn familie, waarbij moeder Ingrid overduidelijk de dienst uitmaakt. Wat begint als een onschuldig spelletje, ontaardt voor Liz al snel in een nachtmerrie wanneer ze botst met Ingrid, die vastberaden is om het spel koste wat kost te winnen.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Spelletjesavond is een zwarte komedie / thriller over spelletjes, mensen die willen winnen en het kennismaken met de schoonfamilie. Eerste kennismakingen met de schoonfamilie zijn vaak al ongemakkelijk genoeg, maar in combinatie met een spelletjesavond, en iets té fanatieke spelers, is het de ideale mix voor ellende. De hoofdrollen worden gespeeld door Sofie Porro, Albertine de Kanter, Sol Vinken en Howard van Dodemont.

De film is vertoond op een groot aantal festivals in het binnen- en buitenland, o.a. op het Cleveland International Film Festival 2018 en het Palm Springs International ShortFest 2017 in de VS. De film heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de publieksprijs op de volgende festivals: Eindhovens Film Festival 2016, Independent Days International Filmfest 2017 (Duitsland) en het Paphos International Film Festival 2017 (Cyprus). Winnaar van de Nederlandse Competitie op het Niederrhein Filmfestival 2018 (Duitsland). Winnaar van de 3e Juryprijs op het Monstronale Festival 2018 (Duitsland) en winnaar van de prijs voor Beste Actrice (Sofie Porro) op het Vlaardings Film Festival 2018. Geselecteerd als Staff Pick op Vimeo.

Het laatste nieuws kun je volgen op de Facebookpagina van de film.

Crew

regie en scenario: Jan van Gorkum
producent: Jan van Gorkum
director of photography: Jan Veldhuizen
first ad: Marnix van Wijk
gaffer: Leijo Van Aubel
art director: Selma van Gorkum
productie assistentie: Irene van der Vies
geluid en geluidsvormgeving: Mark Thur
muziek en sounddesign: Marnix van Wijk
montage: Jan van Gorkum
grading: Remi Lindenhovius