Shiny New World
16089
page-template-default,page,page-id-16089,bridge-core-3.2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
 

Shiny New World

productiejaar: 2021 / format: korte film / genre: horror – zwarte komedie / lengte: 08:43

SYNOPSIS

De vijftigjarige Barry is een bijzonder soort schoonmaker: hij maakt crime scenes schoon waar demonen hebben huisgehouden. Tijdens het maken van een bedrijfsfilm over zijn werk, loopt een voor Barry normale werkdag op bloederige wijze uit de hand.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Shiny New World is een korte film die op een vlotte en verrassende manier de krankzinnige wereld van de gelijknamige speelfilm introduceert die momenteel in ontwikkeling is, een project dat voorheen bekend stond als The Cleaner. Een eigenzinnige genrefilm die zwarte humor en horror combineert. Geproduceerd door Make Way Film in co-productie met Zuiderlicht Film en associate producer Jan Doense. De wereldpremière vond in juli 2021 plaats op het Bucheon International Fantastic Film Festival (BIFAN) in Zuid-Korea, het grootste genrefestival van Azië. De Noord-Amerikaanse première vond in augustus 2021 plaats op het Fantasia International Film Festival in Canada. In oktober 2021 vond de Europese première plaats op de 54e editie van het Sitges International Fantastic Film Festival of Catalonia in Spanje. De film won regelmatig prijzen in zowel binnen- als buitenland, waaronder de prijs voor Best International Short op het Toronto After Dark Film Festival 2021 in Canada. Na een succesvolle festivaltour van ruim tweeënhalf jaar beleefde de film in mei 2024 zijn online première op het populaire YouTube-kanaal Alter.

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Patrick Stoof, Gijs Scholten van Aschat, Maarten Prins en Marije Loermans.

Crew

regie en scenario: Jan van Gorkum
producent: Monique van Kessel
co-producent: Jan van Gorkum
associate producer: Jan Doense
dop’s: Luuk de Kok en Jan Veldhuizen
gaffer: Roel Ypma
best boy: Leijo Van Aubel
production designer: Sanne Croonenberg
special make-up fx: Mad Scientists Movement
sfx make-up artist: Stephan Vos
costume designer: Esther Datema
editor: Kees Riphagen
muziek: The Fast and the Curious
setgeluid: Mark Thur
sound design: Bashel de Vries
assistant directors:
Marnix van Wijk
Corien van der Zwaag
Jennifer Eikelenboom
visual effects: Brandspanking
grading: Maurice Leentvaar