Shiny New World Feature
15670
page-template-default,page,page-id-15670,bridge-core-3.1.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive
 

Shiny New World Feature

status: in ontwikkeling  /  format: speelfilm  /  genre: horror – zwarte komedie

SYNOPSIS

Shiny New World wordt een 90 minuten durende horrorkomedie over Barry (50), een bouwvakker met veel pech in het leven, die per ongeluk verstrikt raakt in een bloederige machtsstrijd tussen demonen in menselijke vermomming. Hij ontdekt hierbij zijn ware doel in het leven: het opruimen van de rommel die de demonen veroorzaken.

In de wereld van Shiny New World leven demonen onder ons. Per ongeluk opgeroepen door dronken tieners en occulte sektes, die geen idee hadden waar ze mee bezig waren. Demonen die zich verstoppen in plain sight en geen andere keuze hadden dan te proberen om samen te leven met mensen. Een op macht beluste demon genaamd Roderick beschouwt deze manier van leven echter als een farce en gaat op een bloederige missie om zijn soort terug te veranderen in de wilde wezens die ze ooit waren.

Een bizarre samenloop van omstandigheden zorgt ervoor dat Barry de onwaarschijnlijke held wordt die het moet opnemen tegen Roderick.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Shiny New World is een speelfilm die in ontwikkeling is in samenwerking met productiehuis Make Way Film en associate producer Jan Doense. Met dit project zal Jan van Gorkum zijn speelfilmdebuut maken als regisseur en scenarist. Het project stond eerder bekend als The Cleaner. Een project dat de Imagine Pitchwedstrijd heeft gewonnen op het Imagine Film Festival 2017 in Amsterdam. In de zomer van 2017 werd de film gepresenteerd op Frontières, een internationale co-productiemarkt voor genrefilms in Canada. Het project werd zeer goed ontvangen en kreeg veel media-aandacht. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling. Recent heeft Shiny New World steun gekregen van het Nederlands Filmfonds voor de Productie Ontwikkeling, nadat eerder ook de Artistieke Ontwikkeling was toegekend.