Over Zuiderlicht Film
187
page-template-default,page,page-id-187,bridge-core-2.6.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Over Zuiderlicht Film

INFO

Zuiderlicht Film is een filmproductiebedrijf, opgericht in 2011 door Jan van Gorkum. Jan studeerde in 2010 als filmmaker af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De missie van Zuiderlicht Film is simpel: bijzondere en eigenzinnige films maken. De focus ligt op het maken van fictiefilms binnen uiteenlopende genres en formats.

SHOWREEL

FILMS

Tussenstop

In 2011 was Tussenstop, een korte thriller, de eerste productie die Jan met Zuiderlicht Film produceerde. Tussenstop was te zien op o.a. het Nederlands Film Festival 2011, het Leids Film Festival 2011 en het Eindhovens Film Festival 2011. In 2012 won Tussenstop de Courts du Polar Award 2012 tijdens het Courts du Polar Festival in Lyon, Frankrijk.

De Kleinzoon

In 2013 volgde de zwarte komedie De Kleinzoon. Geselecteerd voor o.a. Shortcutz Amsterdam 2014 en het Eindhovens Film Festival 2014, waar de film genomineerd werd voor Beste Scenario. In 2015 en 2016 werd De Kleinzoon geselecteerd voor meer dan 20 festivals in het buitenland en viel meerdere keren in de prijzen.

Spelletjesavond

De zwarte komedie Spelletjesavond is de meest recente productie van Zuiderlicht Film. De film werd voor een groot aantal internationale film festival geselecteerd, o.a. voor het Palm Springs International ShortFest 2017 en het Cleveland International Film Festival 2018 in de VS. De film heeft ook diverse prijzen gewonnen, waaronder meerdere publieksprijzen, o.a. op het Eindhovens Film Festival 2016, het Independent Days International Filmfest 2017 in Duitsland en het Paphos International Film Festival 2017 op Cyprus. De film is tevens een Staff Pick op Vimeo.

The Cleaner

Momenteel is Jan bezig met zijn eerste speelfilm, getiteld The Cleaner. In 2017 heeft de film de pitchwedstrijd gewonnen op het Imagine Film Festival in Amsterdam. De prijs was een reis naar Canada, waar het project gepresenteerd werd op Frontières, een internationale co-productiemarkt voor genrefilms. De film wordt momenteel ontwikkeld in samenwerking met productiehuis Make Way Film en associate producer Jan Doense. Meer info over de film kun je lezen op de Facebookpagina.