Zuiderlicht Film | Brugmannen
1112
page-template-default,page,page-id-1112,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Brugmannen

status: in ontwikkeling  /  format: webserie  /  genre: zwarte komedie

SYNOPSIS

Brugmannen speelt zich af tijdens de introweek van een middelbare school, in de bosrijke omgeving van een Brabantse kampeerboerderij. We volgen vier eigenaardige leraren die de nieuwe brugklassers begeleiden: gymleraar Dennis, docent Nederlands Agnes, docent maatschappijleer Clifton en conrector Ingrid. Dit team van ogenschijnlijk fatsoenlijke types heeft het beste met de leerlingen voor. Vinden ze zelf. Hun vooroordelen, persoonlijke frustraties en onderlinge machtsverhoudingen blijken echter doorgaans doorslaggevend in hun handelen.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Brugmannen is een zwart komische webserie die Jan van Gorkum samen met regisseur Marnix van Wijk aan het ontwikkelen is. De serie zal bestaan uit 4 afleveringen van 5 minuten. Vanuit het perspectief van vier eigenaardige docenten willen we op originele en verrassende wijze spelen met voor ieder herkenbare personages en situaties uit de middelbareschooltijd. Het doel is om een eigenzinnige en filmische serie te gaan maken.

In de zomer van 2014 werd Een Goed Gesprek opgenomen, een testaflevering, met in de hoofdrollen Burt Rutteman en Cas Brouwer.